Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.
Search

Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.

Search

Travertin

Wagemaker Marmer & Graniet is een gerenommeerde leverancier van travertin in Nederland en België. Wij verwerken het materiaal tot aanrechtbladen, wastafels en meer. In onze werkplaats hebben we een grote hoeveelheid platen op voorraad, dus maak snel vrijblijvend een afspraak om ze te bewonderen!

Over Travertin

Travertin wordt gewonnen in de Italiaanse regio Toscane, hoewel sommige kleuren ook in Amerika of Turkije gewonnen worden. Het materiaal wordt al duizenden jaren gebruikt voor de constructie van historische gebouwen en tegenwoordig voor het interieur. 

De steen is ontstaan uit kalksteen, water, dode bladeren en takjes. Door deze combinatie heeft de steen een open structuur en zitten er kleine poriën verspreid over de steen. Het materiaal wordt voornamelijk toegepast als aanrechtblad, tafelblad, plint, vensterbank of vloertegel. De warme kleuren worden ook regelmatig gebruikt voor haardbekleding.

Verschillende Travertin kleuren

travertin-classico
Classico
materiaal-navona
Navona
travertin-silver
Salomé
materiaal-noce
Arebescato
titanium-materiaal
Classico

Onderhoud

Zoals de meeste natuursteensoorten vergt ook dit materiaal onderhoud. Begin met het schoonmaken van het blad met een droge doek. Impregneer vervolgens het blad met een beschermingsmiddel dat bij het materiaal hoort. Poets het blad uit met een droge doek.

Bij het dagelijkse onderhoud is een nat doekje, groene zeep of Glassex al voldoende. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, zuren of scherpe voorwerpen. Verwijder vlekken gelijk om blijvende schade te voorkomen. Om te voorkomen dat het blad breekt mag u niet op het blad staan.

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven. Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven.

Meer informatie