Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.
Search

Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.

Search

Open boek

Als u op zoek bent naar een manier om uw interieurontwerp naar een hoger niveau te tillen, dan kan het gebruik van natuursteen in open boek een uitstekende keuze zijn.

Wat is natuursteen in open boek?

Open boek (of contra-gespiegelde afwerking) is een techniek waarbij platen natuursteen worden gespiegeld voordat ze aan elkaar worden bevestigd. Het resultaat is dat de aders en patronen in het gesteente aan de ene kant van de naad in spiegelbeeld worden weergegeven aan de andere kant van de naad. Dit geeft een prachtig visueel effect en kan helpen om het uiterlijk van de natuursteen te verbeteren.

Een veel voorkomende toepassing is voor werkbladen in de keuken en badkamer. Door de contra-gespiegelde afwerking toe te passen, kan een uniek en opvallend patroon worden gecreëerd dat de aandacht trekt en de uitstraling van de ruimte verbetert. De scheiding kan aangebracht worden in het midden van het blad of bij de stollenwand(en).

Door de aders en patronen in spiegelbeeld te weergeven, wordt het uiterlijk van de natuursteen verbeterd en krijgt het een unieke uitstraling. Daarnaast kan contra-gespiegelde afwerking helpen om naadloze overgangen te creëren tussen de verschillende platen natuursteen, waardoor een uniform uiterlijk ontstaat.

Open boek materialen

Kwartsiet, keramiek of marmer is meestal beschikbaar in open boek. Deze steensoorten hebben veel aders en dan is open boek het best zichtbaar. Van graniet zijn ook enkele materialen in open boek leverbaar. Composiet en hardsteen is niet leverbaar in open boek. De materiaalkeuze bepaalt de uitstraling van uw woning. Licht, donker of een combinatie van beide. We helpen u graag verder met het kiezen van uw droommateriaal. 

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven. Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven.

Meer informatie