Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.
Search

Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.

Search

Marmer

Wagemaker Marmer & Graniet is een bekende leverancier en marmer importeur in Nederland. Met een groot aantal platen op voorraad kunnen wij deze materialen snel leveren.

Over marmer

Marmer valt onder de natuursteensoort ‘Kalksteen’. Kalksteen is een steensoort die ontstaan is door ophopingen van levende organisme. In marmer kunnen daarom ook fossielen terug gevonden worden. Er zijn veel verschillende soorten maar de gemiddelde dichtheid van het materiaal zit tussen de 2500 kg/m3 tot 2800 kg/m3. Het woord marmer is afgeleid van het Griekse woord ‘Marmaros‘ wat letterlijk ‘glanzende steen betekend.

Het materiaal is er in verschillende kleuren van wit, zwart tot rood. Kenmerkend voor het materiaal zijn de aders die door de gehele steen lopen, kristalstructuur en vele kleuren die het materiaal kan bevatten.

De meest bekende soort is het witte marmer ‘Bianco Carrara‘, genoemd naar de plek waar het gewonnen wordt. Dit materiaal is vorstbestendig, maar wij adviseren toch om dit materiaal alleen binnen toe te passen. Het materiaal is wel gevoelig voor zuren maar kan in de natte ruimtes, zoals badkamers, toegepast worden.

Marmersoorten die wij leveren

bianco-carrara-marmer
Bianco Carrara
arebescato-marmer
Arabescato
Statuario
bianco-ibiza
Bianco Ibiza
pietra-grey-marmer
Pietra Grey
silver-river
Silver River
Camouflage
Jura Grau
emperador-dark-marmer
Emperador Dark
Emperador Light
rose-aurora
Rose Aurora
Port Laurent
veria-green
Veria Green
arebescato-scuro
Arebescato Scuro
black-wood
Black Wood
grigio-carnico
Grigio Carnico
rosa-verona
Rosa Verona

Exclusieve materiaalsoorten

Naast deze soorten leveren we op aanvraag ook exclusieve materialen. We inspireren u graag hieronder met een greep uit de eindeloze mogelijkheden!

Schoonmaken en onderhoud

Het materiaal is een natuurproduct wat onderhoud vergt. Uw product moet regelmatig behandeld worden zodat de glas en toplaag van het product intact blijft. Het is belangrijk dat u goede schoonmaakmiddelen gebruikt, zodat u het materiaal niet beschadigd. Natuursteen is een product wat niet samen gaat met zuur. Het is daarom heel belangrijk dat de schoonmaakproducten die u gebruikt een PH-waarde van ongeveer 7 heeft.

Lees hier meer over het onderhoud van Marmer.

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven. Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven.

Meer informatie