Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.
Search

Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.

Search

Graniet

Ons bedrijf is een grote leverancier van graniet in Nederland. Door een zeer grote hoeveelheid materiaal op voorraad, van 2 cm. dik platen tot 15 cm. dik platen, kunnen wij het materiaal leveren in alle mogelijkheden. Met ons uitgebreide machinepark en zeer kundige werknemers verwerken we de platen tot de wens van de klant!

Over graniet

DE STRUCTUUR MAAKT IEDER STUKJE ANDERS
Het materiaal is een zogenaamd stollingsgesteente, dit houdt in dat het gevormd is door het stollen van magma. Doordat de steen ondergronds gestold is, is het materiaal langzaam afgekoeld. Door dit proces zijn er kristallen gevormd en hier staat graniet bekend om.
De naam ‘graniet’ is afgeleid van het Latijnse woord ‘granus’ wat letterlijk vertaald ‘korrel’ betekend. Het materiaal is daarentegen geen korrelig materiaal maar een materiaal vol met kristallen en kristallen worden ook als korrels gezien. De natuursteensoort wordt op zeer veel plekken ter wereld gewonnen, de meeste granieten die Wagemaker Marmer & Graniet toepassen worden gewonnen in:

  • Noorwegen
  • Zweden
  • Zuid-Afrika
  • India

‘Zo hard als graniet’ is een bekend spreekwoord. Het heeft echter wel een kern van waarheid. Het materiaal staat bekend om haar hardheid en daarbij ook duurzaamheid. Deze natuursteensoort is zowel binnen als buiten toepasbaar. Door het hoge stoot- en krasbestendigheid wordt het binnenshuis veelal toegepast als keukenblad. Buiten is de toepassing voornamelijk natuursteen tafels, afdekstukken, raamdorpels, zwembadranden en grafmonumenten.

Granietsoorten die wij leveren

black-storm-graniet
Black Storm
impala-graniet
Impala
belvedere-graniet
Belvedere
steel-grey-graniet
Steel Grey
black-river-tuintafel
Black River
star-galaxy-graniet
Star Galaxy
zwart-nero-zimbabwe-graniet
Nero Assoluto
marinace-black-graniet
Marinace Black
black-vermont-graniet
Black Vermont
Black Taurus
sky-falls-zwart
Sky Falls
onsernone-wit
Onsernone
Paradiso Classico
volga-blue-zwart
Volga Blue

Het onderhoud van graniet

Graniet is een natuurproduct wat weinig onderhoud vergt. Door de dichte structuur van het materiaal trekt vuil niet in de steen. De steen wordt natuurlijk wel vies door binnen of buitengebruik. Het is belangrijk dat u goede schoonmaak middelen gebruikt zodat u het materiaal niet beschadigd.

Lees hier meer over het onderhoud van graniet.

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven. Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven.

Meer informatie