Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.
Search

Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.

Search
calacatta-nero-materiaal

Materiaal in de spotlight: Calacatta Nero marmer

Wat heeft de wereld veel mooie materialen te bieden, nog steeds zijn er teveel onbekende materialen. In onze serie “Materiaal in de Spotlight” laten we je kennismaken met de mooiste materialen. Deze week vertellen we meer over het Portugese Calacatta Nero marmer.

Calacatta Nero marmer is een van de meer exclusievere marmersoorten ter wereld en wij importeren de platen vanuit Portugal. Het marmer is bekend om zijn opvallende blauwe aders en de uitstekende kwaliteit. Dit type marmer is geschikt voor verschillende toepassingen, van tafels tot werkbladen en badkamerwanden. De aders van het marmer zijn blauw/zwart en hebben een opvallende lijnstructuur. Dit zorgt voor een uniek patroon en een bijzonder uiterlijk. De steen heeft een gepolijst oppervlak waardoor het nog meer opvalt.

Een van de voordelen van Calacatta Nero marmer is dat het in grote platen en open boek verkrijgbaar is. Hierdoor wordt het marmer op verschillende manieren toegepast en verwerken wij het in overeenstemming met de specifieke behoeften van het project. Het marmer is ook zeer duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, waardoor het een populaire keuze is voor commerciële en residentiële projecten.

Toepassingen

Wij passen Calacatta Nero marmer toe in verschillende interieurstijlen, van modern tot klassiek. De steensoort wordt gebruikt voor vloeren in grote openbare ruimtes, zoals lobby’s en musea, maar ook voor kleinere toepassingen zoals badkamerwanden en keukenwerkbladen. Het marmer kan worden gecombineerd met andere materialen, zoals hout en metaal, om een unieke look te creëren die past bij de stijl van het project.

Een nadeel van Calacatta Nero marmer is dat het een van de duurdere marmersoorten is vanwege de hoge kwaliteit en exclusiviteit. Daarnaast is het marmer gevoelig voor vlekken en krassen, daarom is het belangrijk om het regelmatig te onderhouden en beschermen.

Ons team helpt u graag verder met het vinden van uw droommateriaal. Wij zijn fysiek bereikbaar in onze showroom, maar ook online kunnen wij u van dienst zijn. 

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven. Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven.

Meer informatie