Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.
Search

Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.

Search
courmayeur-kwartsiet

Materiaal in de spotlight: Courmayeur kwartsiet

“Materiaal in de Spotlight” is onze blogserie waarin we je willen laten kennismaken met de diversiteit aan materialen die er zijn. Er is namelijk zoveel moois aan materialen, die lang niet allemaal bekend zijn. Vandaag hebben we een mooie kwartsiet in de kijker gezet namelijk: courmayeur kwartsiet.

Het materiaal

Courmayeur kwartsiet heeft de welbekende uitstraling van een lichte marmer, maar in werkelijkheid is het een Braziliaanse kwartsiet. De plaat wordt gekenmerkt door de lichtgrijze basiskleur met fijne donkergrijzige aders die over de hele plaat wortelen. Op sommige plekken zijn lichte oranje/goudachtige plekken te zien die een beetje lijken op roest. Dit is uiteraard bij elke plaat weer anders. Als u bij Wagemaker Marmer & Graniet een product koopt kunt u vooraf uw eigen plaat uitkiezen zodat u zeker weet dat u de plaat mooi vindt.

De voordelen van Courmayeur kwartsiet

Kwartsiet kent vele voordelen. Het materiaal is binnen en buiten toepasbaar, omdat het erg bestendig is tegen verschillende weersomstandigheden. Ook is het materiaal, stootvast, snijvast en krasvast. Dus courmayeur kwartsiet is een goede investering voor de lange termijn.

Toepassingen

Wagemaker Marmer & Graniet past regelmatig kwartsiet toe op verschillende manieren door het hele land. In onze werkplaats in Middelharnis maken we de mooiste producten voor klanten door heel Nederland en België. Van courmayeur kwartsiet kunnen we bijvoorbeeld een wastafel, aanrechtblad, (tuin)tafel, schouw en vensterbank maken. Vanwege de kalme kleuren en uitstraling is dit materiaal vooral mooi in de badkamer als wastafelblad, douchewand of een andere schitterende toepassing.

Ons team helpt u graag verder met het vinden van uw droommateriaal. Wij zijn fysiek bereikbaar in onze showroom, maar ook online kunnen wij u van dienst zijn. 

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven. Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven.

Meer informatie