Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.
Search

Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.

Search
fossil-black-marmer

Materiaal in de spotlight: Fossil Black marmer

Wat heeft de wereld veel mooie materialen te bieden, nog steeds zijn er teveel onbekende materialen. In onze serie “Materiaal in de Spotlight” laten we je kennismaken met de mooiste materialen. Deze week zetten we het bijzondere Fossil Black marmer in de kijker.

Fossil Black marmer is een prachtig natuurlijk gesteente dat zijn naam dankt aan de fossielen die in het gesteente te vinden zijn. Het is een bijzondere en unieke marmersoort die steeds populairder wordt in de interieur- en bouwsector vanwege zijn unieke uitstraling en eigenschappen. De populariteit van het materiaal is de afgelopen jaren enorm toegenomen, mede door de opkomst van de industriële interieurtrend. Het gesteente wordt vaak gebruikt in moderne, strakke interieurs om een ​​contrasterend element te creëren. Het donkere marmer komt goed tot zijn recht in combinatie met lichtgekleurde materialen en past perfect bij minimalistische meubels en accessoires.

De donkere kleur van Fossil Black marmer wordt gevormd door de aanwezigheid van koolstof in het gesteente. Hierdoor heeft het een intense zwarte kleur met witte aders en unieke fossiele patronen die het gesteente een karakteristieke uitstraling geven. Deze fossielen zijn afkomstig van de organische resten die in het gesteente zijn opgenomen, zoals planten, dieren en schelpen. Het resultaat is een unieke en levendige steen die in elke ruimte een statement maakt.

Toepassingen

Fossil Black marmer is niet alleen mooi, maar ook duurzaam en sterk. Het gesteente is zeer hard en kan goed tegen slijtage en stoten. Dit maakt het ideaal voor tafelbladen, werkbladen, badkamers en andere toepassingen waarbij duurzaamheid en sterkte belangrijk zijn. Daarnaast is het materiaal ook hittebestendig en waterbestendig, waardoor het een uitstekende keuze is voor keuken- en badkamertoepassingen.

Ons team helpt u graag verder met het vinden van uw droommateriaal. Wij zijn fysiek bereikbaar in onze showroom, maar ook online kunnen wij u van dienst zijn. 

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven. Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven.

Meer informatie