Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.
Search

Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.

Search
blokken-graniet-uit-italië

Graniet uit Italië

Kwaliteit is een belangrijk speerpunt bij Wagemaker Marmer & Graniet. Wij willen het perfecte product afleveren bij onze klant. Naast maatwerk en afwerking betekent dit dat wij alleen met kwaliteitsmaterialen werken. Materialen waar wij niet achterstaan, verkopen wij ook niet, aldus Senny Wagemaker.

Om kwalitatief goede materialen te kunnen leveren, reizen wij bij Wagemaker Marmer & Graniet een aantal keer per jaar naar Italië. Afgelopen week zijn Cor en Senny Wagemaker naar Verona afgereisd. Het doel van deze reis waren blokken Impala en Zwart graniet.

blok-graniet-uit-italie

In Verona liggen bij diverse bedrijven honderden blokken graniet klaar om gezaagd te worden. Wij hebben onze leveranciers bezocht om te controleren of er blokken graniet waren die voldoen aan onze kwaliteitseisen. Wij zijn kritisch op de materialen van onze leveranciers, enkele punten waar wij opletten zijn:
– afmetingen van de blokken,

– structuur van de steen,

– zitten er veel aders in,

– oneffenheden in het materiaal,

– waar komt het materiaal vandaan?

Óke is voor ons niet goed genoeg, in het geval van Zwart graniet betekent dit dat wij niet geslaagd zijn. Wij vonden het graniet te grijs uitgeslagen. Voor Zwart graniet wachten wij nu op een nieuwe blokken graniet uit Afrika.

Wat betreft Impala graniet hebben wij 1 blok gevonden die voldeed aan onze eisen. Dit blok wordt in Italië in platen gezaagd en vervolgens op transport naar Middelharnis gezet. In onze werkplaats vervaardigen wij vervolgens uit deze platen graniet producten als aanrechtbladen, tafelbladen, vensterbanken, grafmonumenten etc. geheel op maat en naar wens van onze klant.

Alleen op deze manier kunnen wij waarmaken wat wij zeggen.

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven. Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven.

Meer informatie