Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.
Search

Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.

Search
donatello-dolomiet-plaat

Materiaal in de spotlight: Donatello Dolomiet

Wat heeft de wereld veel mooie materialen te bieden, nog steeds zijn er teveel onbekende materialen. In onze serie “Materiaal in de Spotlight” laten we je kennismaken met de mooiste materialen. Vandaag hebben we voor het eerst een dolomiet in onze spotlight namelijk Donatello.

Dit materiaal wordt in Brazilië gewonnen vanwaar het vervolgens via Spanje bij ons wordt gebracht. Op de plaat ziet u een prachtige combinatie van Lichtgrijs tot donkergrijs met hier en daar stukken wit. De steen is een echt natuurproduct dus elke plaat is uniek en net wat anders.

Dolomiet is een sterk materiaal van hoge kwaliteit, want het materiaal kan wel tegen een beetje warmte dus dat is iets waar u zich nooit zorgen over hoeft te maken. Het materiaal vereist minder onderhoud dan marmer, maar u moet wel goed oppassen met zuren en u het blad moet regelmatig even schoongemaakt worden. Als dolomiet toegepast wordt in de keuken adviseren wij u om altijd een snijplank te gebruiken.

Donatello dolomiet is vernoemd naar een Italiaanse bergketen namelijk de dolomieten. Dit is niet zomaar aangezien dit materiaal erg lijkt op de bergtoppen daar.

Hoewel Donatello aan de andere kant van de wereld in Brazilië gewonnen wordt lijkt het net alsof u een klein stukje van de Dolomieten in huis haalt en toepast als keukenblad of tafel.

Ons team helpt u graag verder met het vinden van uw droommateriaal. Wij zijn fysiek bereikbaar in onze showroom, maar ook online kunnen wij u van dienst zijn. 

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven. Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven.

Meer informatie