Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.
Search

Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.

Search
versteend-hout-zwart

Materiaal in de spotlight: Versteend hout zwart

In onze serie “Materiaal in de Spotlight” laten we u kennismaken met de mooiste materialen. Dit zijn meestal marmer, graniet of kwartsietsoorten. Deze week tonen we een geheel nieuw materiaal dat enorm gestegen is in populariteit, namelijk platen versteend hout zwart.

Versteend hout zwart is een unieke en prachtige natuursteen die steeds populairder wordt voor toepassingen in woningen en gebouwen. Deze bijzondere steen ontstaat wanneer organisch materiaal zoals bomen en planten onder hoge druk en temperatuur worden samengeperst en vervolgens versteend raken. Het resultaat is een steenachtige substantie die de unieke eigenschappen van hout behoudt, maar ook de duurzaamheid en sterkte van steen heeft.

De toepassingen van versteend hout zwart zijn talrijk en gevarieerd. Het kan worden gebruikt als wandbekleding in badkamers, keukens en andere ruimtes. Het kan ook worden gebruikt als aanrechtblad of andere decoratieve toepassingen. Op onze website staan ook enkele schitterende tafels en waskommen van versteend hout.

Een van de grootste voordelen van versteend hout zwart is de ongelooflijke schoonheid en esthetiek van de steen. Met zijn diepe zwarte kleur en opvallende koperachtige stronken, is deze steen een opvallende keuze voor wandbekleding en aanrechtbladen. De steen heeft een prehistorische uitstraling die moeilijk te evenaren is met andere materialen, en de kleur en aderen kunnen worden gebruikt om een ​​breed scala aan ontwerpstijlen te complementeren. Een ander voordeel van versteend hout is de duurzaamheid en sterkte van de steen. Omdat het ontstaat uit organisch materiaal dat onder hoge druk en temperatuur wordt samengeperst, is het uiterst dicht en bestand tegen vocht en hitte. Dit maakt het een ideale keuze voor  wandbekleding die bestand moet zijn tegen dagelijks gebruik.

Ons team helpt u graag verder met het vinden van uw droommateriaal. Wij zijn fysiek bereikbaar in onze showroom, maar ook online kunnen wij u van dienst zijn. 

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven. Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven.

Meer informatie