Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.
Search

Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.

Search
dakar-kwartsiet

Materiaal in de spotlight: Dakar kwartsiet

Wat heeft de wereld veel mooie materialen te bieden, nog steeds zijn er teveel onbekende materialen. In onze serie “Materiaal in de Spotlight” laten we je kennismaken met de mooiste materialen. Deze week hebben we weer een Braziliaanse parel in beeld gezet namelijk Dakar kwartsiet.

Dakar oogt als een kalm wolkenveld, maar heeft tegelijkertijd een bijzondere samenstelling van aders. De aders lopen meestal horizontaal en diagonaal over de plaat en zijn grijs/zwart van kleur. De basiskleur is lichtgrijs met soms een stukje bruin, maar dit kan uiteraard verschillen. Het materiaal is bijzonder populair in Amerika en wordt veel toegepast in luxe woningen of hotels.

Kwartsiet is bestand tegen bacteriën, zuren en krassen. Het kan dus zonder problemen intensief gebruikt worden als aanrechtblad of wastafel. Daarnaast is Dakar kwartsiet ook schitterend als wandbekleding, tuintafel of schouw. We leveren dit materiaal in de afwerkingen gezoet, gepolijst of leatherlook. De bladen hebben een dikte van 2 of 3 centimeter, maar indien gewenst kunnen we uw blad ook naar een andere hoogte opdikken.

Ons team helpt u graag verder met het vinden van uw droommateriaal. Wij zijn fysiek bereikbaar in onze showroom, maar ook online kunnen wij u van dienst zijn. 

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven. Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven.

Meer informatie