Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.
Search

Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.

Search
porta-rosa-graniet

Materiaal in spotlight: Porta Rosa graniet

Dit is de eerste uit een reeks van blogs. In deze blog serie nemen we iedere blog een nieuw materiaal in de spotlight. Er zijn honderden soorten verschillende natuursteensoorten, met allemaal hun eigen karakter en eigenschappen. Wij nemen de kenmerken van de natuursteensoort met je door en vertellen waar het materiaal allemaal geschikt voor is.

Laat je inspireren door het moois wat de wereld te bieden heeft!

Vandaag staat de granietsoort Porto Rosa in de spotlight. Dit is echt een granietsoort maar het heeft bijna het karakter van een stuk marmer. Met de door de steen lopende roze-achtige aders lijkt het op een marmersoort, toch is behoort het tot de graniet familie. Porta Rosa wordt gewonnen in Brazilië en heeft een zwartachtige basiskleur. Door de steen heen lopen roze/wit achtige aders die de steen zo kenmerken. Doordat Porta Rosa lijkt op een marmersoort maar toch echt graniet is, is het zeer populair en geschikt als aanrechtblad. Maar daarnaast wordt het ook veel verwerkt in wc’s, badkamers, vloeren, ter bekleding van muren en als desk bij een receptie van hotel, bedrijf of restaurant. Porta Rosa heeft een zeer chique uitstraling en is daardoor populair bij grote, dure bekende kledingmerken voor in de winkels.

Ons team helpt u graag verder met het vinden van uw droommateriaal. Wij zijn fysiek bereikbaar in onze showroom, maar ook online kunnen wij u van dienst zijn. 

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven. Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven.

Meer informatie