Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.
Search

Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.

Search

Materiaal in de spotlight: Spaanse marmersoorten

Vandaag in de reeks van blogs met materiaal in de spotlight, een verzameling van marmersoorten, namelijk de Spaanse marmersoorten. Marmer is op dit moment gigantisch populair als interieur toepassingen. Wij verwerken deze materialen dan ook vele in luxe badkamers. Spanje is een land waar veel bekende marmersoorten gewonnen worden, we nemen ze met je door.
nero-marquina-marmer
Nero Marquina
crema-marfil-marmer
Crema Marfil
emperador-dark-marmer
Emperador Dark
Bianco Ibiza

Veruit de bekendste Spaanse marmersoort is Nero Marquina, deze marmersoort heeft een zwarte basiskleur en daar doorheen lopende witte aders. Nero Marquina is een materiaal wat veel wordt toegepast badkamers, als vloeren of bijvoorbeeld voor een tafelblad.

De laatste tijd worden beige kleuren ook weer veel toegepast in de interieurbouw, hiermee is de populairiteit van Crema Marfil ook gestegen. Deze Spaanse marmersoort heeft een beige-créme basiskleur, het materiaal wordt gigantisch vele toegepast als natuursteen vloer. Crema Marfil geeft de ruimte dan ook een elegante, tijdloze en luxe uitstraling.

Dark Emperador, deze marmersoort, met exclusieve uitstraling, wordt gekenmerkt door donkere zwart/bruine basiskleur met daardoor heen lopend lichte aderen. De marmersoort heeft af en toe een soort goudkleurig effect. Dark Emperador is met name een zeer populair materiaal als wastafel of wasblad.

De bekendste witte marmersoort uit Spanje is, Bianco Ibiza. De marmersoort heeft een soort grijs achtige aders. Blanco Ibiza marmer is geschikt voor een douchebak, open haarden maar ook in woonkamers, slaapkamers en voor terrassen is dit materiaal bijzonder populair.

Ons team helpt u graag verder met het vinden van uw droommateriaal. Wij zijn fysiek bereikbaar in onze showroom, maar ook online kunnen wij u van dienst zijn. 

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven. Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven.

Meer informatie