Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.
Search

Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.

Search
botanic-green-kwartsiet

Materiaal in de spotlight: Botanic green kwartsiet

Wat heeft de wereld veel mooie materialen te bieden, nog steeds zijn er teveel onbekende materialen. In onze serie “Materiaal in de Spotlight” laten we je kennismaken met de mooiste materialen. Deze week hebben we weer een mooie kwartsiet in de kijker gezet namelijk Botanic green kwartsiet.

Net als de meeste kwartsietsoorten komt ook dit materiaal uit Brazilië, de platen worden in groeves gewonnen en vervolgens naar onze werkplaats in Middelharnis verscheept.
Het materiaal heeft een lichtgroene basiskleur met donkerrode/zwarte aders en soms een vleugje geel. Deze platen zijn voor liefhebbers van een unieke kleurstelling in het interieur of exterieur.
Stelt u zich eens voor hoe dit materiaal zou staan in uw badkamer.

Kwartsiet heeft de elegantie van marmer en de kracht van graniet. U kunt het materiaal dus zonder problemen toepassen op plekken waar geleefd wordt bijvoorbeeld als keukenblad, tafelblad, wandbekleding, wastafelblad, schouw vensterbank. Het materiaal kan namelijk goed tegen een stootje, krassen, vorst en hitte.

De platen Botanic green kwartsiet op de foto’s hebben een speciale open boek afwerking dit betekent dat de platen aan elkaar gespiegeld worden en dit geeft een prachtig effect. Op deze pagina vindt u meer informatie. Onderstaande plaat is momenteel bij ons op voorraad. De afwerking is gepolijst en de plaat is 2 centimeter dik.

Ons team helpt u graag verder met het vinden van uw droommateriaal. Wij zijn fysiek bereikbaar in onze showroom, maar ook online kunnen wij u van dienst zijn. 

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven. Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven.

Meer informatie