Nu even concreet, wat is een natuursteen in open boek? Bij natuursteen in open boek worden 2 of meerdere platen gespiegeld aan elkaar geplaatst. De lijnen in de stenen moeten perfect doorlopen, dat is de bedoeling. Het effect: GAAF!!

Bekijk het zelf:  Leg je handen met de binnenzijden op elkaar, vouw vervolgens je handen open met de pinken tegen elkaar. Bij 90 procent van de mensen lopen de handlijnen vervolgens gespiegeld in elkaar door! En dat is precies wat er met natuursteen in open boek de bedoeling is!

Om natuursteen in open boek te kunnen maken heb je de perfecte blokken nodig, de aders in de stenen moeten perfect doorlopen in de natuursteenplaten. Het zagen van de platen moet op de perfecte manier gebeuren anders mislukt het.

Natuursteen in open boek wordt voornamelijk toegepast bij wand- of muurbekleding, aanrechtbladen en in vloeren. Het materiaal wat er voor gebruikt wordt is marmer, kwartsiet of onyx. Alleen in deze materialen lopen de lijnen vaak mooi door. Het open boek principe wordt vaak toegepast in woonkamersbadkamers of een achterwand in de keuken.

Hieronder ziet u een open boek achterwand in onze showroom. De achterwand is uitgevoerd in Marazzi Calacatta  keramiek.

natuursteen-in-open-boek

LAAT JE INSPIREREN: