Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.
Search

Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.

Search
calacatta-brasil-kwartsiet

Materiaal in de spotlight: Calacatta Brasil kwartsiet

Wat heeft de wereld veel mooie materialen te bieden, nog steeds zijn er teveel onbekende materialen. In onze serie “Materiaal in de Spotlight” laten we je kennismaken met de mooiste materialen. Deze week hebben we een mooi Braziliaanse kwartsiet in de spotlight namelijk Calacatta Brasil. 

Op het eerste gezicht lijkt dit materiaal op een mooie Italiaanse marmer vanwege de witte basiskleur en zwarte aders, maar niet is minder waar. De naam zegt het al dit materiaal komt van de andere kant van de wereld uit Brazilië. In dit land worden veel bijzondere kwartsietsoorten gewonnen bijvoorbeeld Azul Macauba en Azul Mary. Hoewel  elke plaat verschillend is zie je bij dit materiaal regelmatig een witte of beige basiskleur met verschillende soorten aders in het grijs of zwart. Bovenin de pagina ziet u verschillende voorbeelden van platen Calacatta Brasil kwartsiet.

Kwartsiet is een sterk materiaal dat zonder problemen binnen en buiten toegepast kan worden. Kwartsiet heeft de look van marmer en de kracht van graniet.

Ons team helpt u graag verder met het vinden van uw droommateriaal. Wij zijn fysiek bereikbaar in onze showroom, maar ook online kunnen wij u van dienst zijn. 

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven. Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven.

Meer informatie