Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.
Search

Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.

Search
stenen-tuintafel-schoonmaken

Stenen tuintafel schoonmaken

U wilt uw stenen tuintafel schoonmaken, in dit blog geven u enkele tips om dit goed aan te pakken. Veel natuursteensoorten zoals graniet of kwartsiet zijn prima buiten te gebruiken, maar het is mogelijk dat ze na een tijdje wat onderhoud vragen.

Welk middel om een stenen tuintafel schoon te maken?

Wij adviseren altijd om eerst een poging te wagen met warm water en een schone doek. Als u hiermee de groene aanslag, vogelpoep, kringen of ander vuil niet weg krijgt kunt u het proberen met een beetje groene zeep. Gebruik geen agressieve of bijtende onderhoudsmiddelen die de tafel blijvende schade kunnen toebrengen. In plaats daarvan is een specifieke natuursteen reiniger een betere optie.

Natuursteen tuintafel impregneren

Om uw tafel optimaal te beschermen kunt u gebruik maken van een impregneermiddel. Dit is een extra beschermlaag tegen vuil en vlekken. Om te impregneren dient u de tafel eerst schoon te maken met water en zeep of een beetje aceton. Daarna als de tafel droog is doet u een beetje impregneermiddel op een doek en poetst u de tafel hiermee. Het is belangrijk om goed uit te poetsen om strepen te voorkomen. Laat het impregneermiddel vervolgens enkele minuten zitten en poets het vervolgens nogmaals uit met een schone doek. Wagemaker Marmer & Graniet levert verschillende impregneermiddelen van gerenommeerde leveranciers bijvoorbeeld: kleurverdieper of antivlek. Voor meer informatie hierover of om een flesje te bestellen kunt u contact met ons opnemen.

In de winter is het verstandig om uw tafel af te dekken met een beschermhoes of zeil. Zo kunt u blijvend van uw tuintafel genieten zonder vorstschade of krassen. Heeft u nog meer vragen over het schoonmaken van uw stenen tuintafel neem dan gerust contact met ons op.

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven. Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven.

Meer informatie