Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.
Search

Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.

Search
black-river-graniet

Materiaal in de spotlight: Black River graniet

Wat heeft de wereld veel mooie materialen te bieden, nog steeds zijn er teveel onbekende materialen. In onze serie “Materiaal in de Spotlight” laten we je kennismaken met de mooiste materialen. Deze week zetten we het stijlvolle Black River graniet in de schijnwerper.

Het materiaal wordt gewonnen in de groeves van India. De platen hebben een zwarte basiskleur met grijsachtige golven  en soms een witte ader. Van dichtbij ziet u kleine spikkels die kenmerkend zijn voor graniet. Graniet is kras- en kleurvast, daarnaast kan het materiaal ook tegen Nederlandse weersomstandigheden. Dit maakt het een geschikte keuze voor aanrechtblad met stollenwand,  een ronde salon tuintafel, wandbekleding in het toilet of schouw.

Er zijn verschillende mogelijkheden qua afwerking van het oppervlak en de randafwerking. Gepolijst is effen met een glanzende uitstraling. Gezoet heeft een matte afwerking. Bij leatherlook is het blad niet egaal, maar heeft het een beetje reliëf dat fijn aanvoelt.

Momenteel hebben we zes platen van Black River Graniet op voorraad. Deze platen zijn gepolijst en in open boek, dat betekent dat de aders doorlopen over de verschillende platen. Via de contact knop hieronder kunt u vrijblijvend een afspraak maken of informeren naar de mogelijkheden.

Ons team helpt u graag verder met het vinden van uw droommateriaal. Wij zijn fysiek bereikbaar in onze showroom, maar ook online kunnen wij u van dienst zijn. 

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven. Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven.

Meer informatie