Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.
Search

Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.

Search
graniet-aanrechtblad-schoonmaken

Graniet aanrechtblad schoonmaken

Regelmatig krijgen wij de vraag hoe men een graniet aanrechtblad schoon kan maken. Welke middelen kun je wel gebruiken en welke juist absoluut niet. In deze blog geven we je een kort overzicht van hoe je het beste je granieten aanrechtblad schoon kunt maken. We nemen je mee in het schoonmaken van een gepolijst graniet keukenblad.!

Hoe maak je een graniet aanrechtblad schoon

  1. Het aanrechtblad schoon en vetvrij maken

Voordat je een graniet aanrechtblad goed gaat behandelen is het belangrijk dat deze schoon en vetvrij is. De belangrijkste regel bij een graniet aanrechtblad is dat u altijd goed op let welke middelen je gebruikt. Vraag het aan je leverancier of de expert en lees ten alle tijden de gebruiksaanwijzing, zo voorkom je dat je het blad verpest! Daarnaast nog een tip, test een nieuw schoonmaakmiddel altijd even in een onopvallend hoekje, voordat je het hele blad insmeert.

Let op een schoonmaakmiddel als Dreft laat veelal nog een vet laagje achter op een gepolijst graniet blad. Een tip hier tegen kan Spiritus zijn, maar dit is wel afhankelijk van de afwerking van het blad!

  • Laat het keukenblad drogen

Heb je het graniet aanrechtblad grondig schoongemaakt, dan is het belangrijk dat het helemaal droog is alvorens verder te gaan met de behandeling. Bij een gepolijste afwerking zal het blad wat sneller drogen dan bij een gezoete afwerking.

  • Graniet impregneren

Als het blad volledig droog is kunt u het graniet aanrechtblad impregneren, dit kun je doen met de juiste impregneer middelen. Ook hierbij geldt dat, van tevoren navragen, beter is dan erachter komen dat je het verkeerde middel hebt gebruikt. Wij adviseren veel Bluestone natuursteen impregneermiddel. Smeer het blad goed in, maar gebruik niet overmatig veel impregneermiddel. Indien noodzakelijk kunt u deze handeling nog een keer herhalen i.v.m. de zuiging van het natuursteen keukenblad.

  • Uitpoetsen

De laatste stap voor het goed schoonmaken van het graniet aanrechtblad is het uitpoetsen van het impregneermiddel tot de glans op het blad weer terug is. (indien het niet goed weg te poetsen is, dan licht insmeren en gelijk weer goed uitpoetsen). Wanneer de glas weer terug is, is uw graniet keukenblad weer als nieuw.

Wij adviseren dit proces een aantal keer per jaar te herhalen ten behoeve van het blad. Indien u een gezoet aanrechtblad(matte kleur) zal u het blad wat meer moeten onderhouden i.v.m. met de openheid van de structuur.

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven. Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven.

Meer informatie