Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.
Search

Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.

Search
hardsteen-keukenblad-impregneren

Het impregneren een Belgisch Hardsteen keukenblad, hoe doe je dat?

U heeft een prachtig authentiek Belgisch Hardsteen aanrechtblad in de keuken liggen, daar wilt u natuurlijk lang van kunnen genieten. Een Belgisch hardsteen aanrechtblad heeft wel wat onderhoud nodig.  Wij adviseren uw hardsteen keukenblad een aantal keer per jaar te impregneren. Wij vertellen u graag, hoe u te werk moet gaan.

Belgisch hardsteen aanrechtblad impregneren

Een hardsteen aanrechtblad heeft een licht poreus oppervlak, dit wil zeggen dat sappen en vocht in het blad kan trekken. Om uw keukenblad te beschermen adviseren wij het aanrechtblad te impregneren met: Hardsteen olie. Hardsteen olie is een impregneermiddel voor Belgisch blauwsteen, op basis van lijnzaad en tungolie en is speciaal gemaakt om blauwe hardsteen op een zo natuurlijk mogelijke manier te onderhouden en te beschermen. Het geeft de steen een mooie, warme glans en beschermt tegen vlekken, vocht en vorst. Het middel werkt wel kleur verdiepend.

Belangrijk; Test ieder middel altijd eerst op een klein stukje, zo kunt u zien wat de reactie van het blad is en voorkomt u dat het gehele aanrechtblad verpest is.

De eerste stap

Maak het blad schoon (kan gewoon met water) en zorg ervoor dat het droog is voor u naar stap 2 gaat. Alle restanten van andere chemische producten moeten verwijderd zijn. Dek indien nodig alle oplosmiddelgevoelige objecten (bijv. aanrecht) af en bescherm deze tegen spatten.

Stap 2

Gebruik hiervoor een schone doek (papieren doek kan ook), breng het impregneermiddel de hardsteen olie aan op uw aanrechtblad. Doe dit dunnetjes en gelijkmatig. Indien wenselijk kunt u dit proces herhalen, doe dat dan direct opvolgend.

Stap 3 

10-15 minuten na het aanbrengen van de laatste laag dient men het overtollige impregneermiddel te verwijderen met een doek, een droge, pluisvrije doek.

Stap 4

Herhaal dit proces aan aantal keer per jaar om uw Belgisch hardsteen aanrechtblad in optimale vorm te houden!

Heeft u advies nodig over het impregneren van een Belgisch hardsteen aanrechtblad? Of andere vragen? Twijfel niet en vraag ze aan onze aanrechtbladen specialist. Beter een keer teveel gevraagd dan…

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven. Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven.

Meer informatie