Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.
Search

Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.

Search
bluestone-graniet-keukenblad-impregneren

Het impregneren van een granieten keukenblad, hoe doe ik dat?

U heeft een prachtig graniet aanrechtblad in de keuken liggen, daar wilt u natuurlijk lang van kunnen genieten. Ondanks dat een graniet aanrechtblad bijna geheel onderhoudsvrij is, adviseren wij altijd wel uw graniet keukenblad te impregneren. Dit hoeft u uiteraard maar een aantal keer per jaar te doen. Wij vertellen u graag, hoe u te werk moet gaan.

Graniet aanrechtblad impregneren

Een gepolijste graniet aanrechtblad is dicht van structuur en heeft minder onderhoud nodig. Tegenwoordig zijn de matte afwerkingen zoals gezoet, leatherlook en alligatolook nogal in trek. Deze afwerkingen maken de granietsoort een stukje opener, daarom adviseren wij altijd deze aanrechtbladen te impregneren. Wij adviseren hiervoor BlueStone impregneermiddel. BlueStone impregneert en beschermt tegen het binnendringen van vetten, zuren, vuil en water.  BlueStone impregneermiddel kan worden toegepast op alle Hardsteen, Graniet en Marmer. Het gebruik van BlueStone zal wel kleurverdiepend werken.

Belangrijk; Test ieder middel altijd eerst op een klein stukje, zo kunt u zien wat de reactie van het blad is en voorkomt u dat het gehele aanrechtblad verpest is.

De eerste stap

Maak het blad schoon (kan gewoon met water) en zorg ervoor dat het droog is voor u naar stap 2 gaat.

Stap 2

Gebruik hiervoor een schone doek (papieren doek kan ook), breng het impregneermiddel BlueStone aan op uw aanrechtblad. Doe dit dunnetjes en gelijkmatig. Indien wenselijk kunt u dit proces na ongeveer een uur herhalen(zorg ervoor dat de 1e laag wel al droog is).

Stap 3 

Twee uur na het aanbrengen van de laatste laag dient men het overtollige impregneermiddel te verwijderen met een doek. Niet verwijderde overtollige impregnering kan een glanslaag achterlaten.

Stap 4

Herhaal dit proces aan aantal keer per jaar om uw granieten aanrechtblad in optimale vorm te houden!

Heeft u advies nodig over het impregneren van een graniet aanrechtblad? Of andere vragen? Twijfel niet en vraag ze aan onze aanrechtbladen specialist. Beter een keer teveel gevraagd dan…

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven. Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven.

Meer informatie