Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.
Search

Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.

Search
spoelbak-zwart-graniet-aanrechtblad

Voor- en nadelen graniet keukenbladen

Een graniet keukenblad is een prachtige toevoeging aan de keuken. Veel mensen twijfelen bij het uitzoeken van een keukenblad tussen graniet en composiet. Wij hebben veel ervaring met granieten keukenbladen en hebben hieronder voor u de voor- en nadelen van een graniet keukenblad op een rijtje gezet.

Voordelen van een graniet keukenblad

  • Een graniet keukenblad is uniek;

Het is een 100% natuurproduct, geen namaak product. Graniet wordt gewonnen uit de natuur en het product wordt alleen nog bewerkt tot het geschikt is voor in uw keuken. Het is geen samenstelling zoals het geval is bij composiet. Zoals gezegd is een aanrechtblad van graniet voor 100% een natuurproduct en daarom uniek.

  • Graniet is hittebestendig;

In tegenstelling tot een aanrechtblad van composiet zal het granieten aanrechtblad niet barsten of scheuren als je er een hete pan op zet.

  • Een keukenblad van graniet is stoot- en slijtvast;

Graniet komt op de tweede plaats, na diamant, als we kijken naar hardheid van het materiaal. Het blad niet snel tekenen van slijtage vertonen. Het materiaal graniet is keihard en daardoor krasbestendig en snijvast.

Nadelen van een graniet keukenblad

  • Graniet is gevoelig voor bijtende middelen;

Pas op met schoonmaak- en ontstoppingsmiddelen, deze kunnen een graniet aanrechtblad aantasten. Zeker wanneer er een waarschuwing op de verpakking van het materiaal staat, is het af te raden dit schoonmaakmiddel te gebruiken. Voorbeelden van bijtende middelen zijn de meeste ontstoppingsmiddelen, bleekmiddelen of ontkalkingsmiddelen. Maar dit telt ook als geen ander voor een composiet aanrechtblad.

Voor advies kunt u altijd navraag doen of bekijk ons advies voor het onderhoud van graniet.

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven. Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven.

Meer informatie