Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.
Search

Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.

Search
natuursteen-aanrechtblad-graniet-leather-look

Wat kost een granieten keukenblad?

Wat kost een granieten keukenblad? Deze vraag krijgen onze medewerkers meer dan regelmatig. Ondanks dat wij de vraag begrijpen, zien wij de vraag hetzelfde als “wat kost een auto”? Net als bij een auto hangt de prijs van een granieten keukenblad af van een aantal factoren. Wij geven je graag een kijkje in de onderdelen die van invloed zijn op de prijs van een graniet keukenblad.

Kiest u voor een Ferrari of een Opel?

Ondanks dat het bij sommige keukenzaken wordt weggezet als een duur en kwetsbaar materiaal, is graniet helemaal niet per definitie duurder dan een composiet of keramiek keukenblad. En wat betreft de kwetsbaarheid van het materiaal, ook daar gaan wij graag met u de discussie over aan! Net als bij het kopen van een auto, zijn er diverse factoren die de prijs van een graniet aanrechtblad beïnvloeden. Wij nemen ze met u door.

– Het “merk” van het granieten keukenblad
Bij auto’s heeft het merk invloed op de prijs, bij een graniet aanrechtblad hebben we het dan over de granietsoort. Er zijn meer dan honderden verschillende granietsoorten, de één is schaarser dan de andere. Kiest u dan ook voor een exclusieve granietsoort dan zal de prijs hoger zijn dan dat u bijvoorbeeld voor Impala graniet kiest.

– Afmeting van het graniet keukenblad
Uiteraard heeft de afmeting van het blad invloed in de prijs, de hoeveelheid materiaal die nodig is voor uw granieten keukenblad is bepalend voor de prijs van het aanrechtblad. Zo zal een keukenblok met slechts 3 kastjes minder materiaal nodig hebben dan een volledig kookeiland.

– Afwerking
De afwerking van het keukenblad is een belangrijk aspect die bepalend is voor de prijs. Zo is een gepolijste (gladde) afwerking goedkoper dan de leather look afwerking. Dit heeft allemaal te maken
met de tijd die het kost om het blad die afwerking te geven.

– Kwaliteit
Net als bij auto’s is ook gewoon zoiets simpels als kwaliteitsverschil bij een graniet keukenblad. Helaas is kwaliteitsverschil voor een “leek” moeilijk te herkennen. Het verschil komt veelal pas in de loop van de tijd naar boven als een graniet aanrechtblad van mindere kwaliteit dof wordt. Wij staan voor kwaliteit en dankzij onze eigen inkoop kunnen wij u garanderen dat wij alleen voor het beste materiaal gaan.

Dus, wat kost een graniet aanrechtblad?

Hoe duur is een graniet aanrechtblad? Die vraag kunnen wij helaas dan ook niet zo beantwoorden, maar wij helpen u wel graag verder aan een passende offerte. Bezoek ons voor de mogelijkheden qua materialen en wij berekenen een concrete prijs voor u. Zodat u uiteindelijk weet hoeveel een graniet aanrechtblad voor u kost!

Tip: Een offerte aanvragen voor een graniet keukenblad, kost u niets! Behalve dan een paar minuten om de aanvraag te voldoen!

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven. Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven.

Meer informatie