Keukenblad vervangen tips!

1. Knopen doorhakken

De belangrijkste knoop heb je al doorgehakt, er komt een nieuw keukenblad. Dan volgt de stap wat voor keukenblad, voor welk materiaal kies je? Tegenwoordig zijn er vele keuzemogelijkheden, denk aan een graniet keukenblad, composiet aanrechtblad en dan niet te vergeten de nieuwkomer als een dekton aanrechtblad. Ieder materiaal heeft zijn eigen charme en voor- en nadelen, verdiep je goed wat er mogelijk is en bepaal voor welk materiaal je gaat. Naast het materiaal is ook de afwerking bepalend voor hoe het blad eruit komt te zien. Kies je voor gepolijst, krijg je een glanzend aanrechtblad, ga je voor gezoet zal het keukenblad mat zijn. Ook kies voor iets bijzonders als leatherlook.

2. Meer keuze momenten dan gedacht..

Heb je het materiaal en de afwerking gekozen, dan ben je er nog niet. Nu komen nog hele belangrijke keuzes die het aanzicht van je nieuwe keukenblad gaan bepalen.

Wat voor soort spoelbak kies je?
Een wasbak of spoelbak zijn er in vele soorten en maten, bedenk goed wat past in je nieuwe keuken. Er zijn eigenlijk twee manieren waarop een spoelbak geplaatst kan worden in een aanrechtblad:
– Geïntegreerd : De spoelbak wordt in het blad verwerkt, je ziet dan de rand van de spoelbak.
– Onderbouw : De spoelbak wordt als het ware onder het blad geplakt, je ziet dan de rand van het blad rondom de spoelbak, de rand van het blad moet dan ook netjes afgewerkt zijn, dit wordt ook wel “schoon” genoemd.

Wat voor soort kraan?
Kies je voor een kraan aan de muur of komt deze op het aanrechtblad. Bij de keuze voor in het aanrechtblad moet hier rekening mee gehouden worden i.v.m. de grootte van het kraangat. Ook wanneer je kiest voor een Quooker is het belangrijk dat dit doorgeven wordt.

Wat voor soort fornuis?
Kiest u voor een losstaand fornuis zoals bijvoorbeeld een Boretti, dan moet er rekening gehouden worden met de maten van het blad. Ook bij een elektrisch of gas fornuis is het belangrijk dat u deze eerst uitzoekt en de maten doorgeeft.

3. Oude keukenblad verwijderen

Heeft u een besluit genomen over bovenstaande mogelijkheden dan is het tijd om het oude keukenblad te verwijden. Dit doet u door middel van het los snijden van de kit randen en het blad dan met beleid op te tillen. Nadat het blad eraf is, kan er goed gemeten worden voor het nieuwe keukenblad. Dit moet exact en precies gebeuren, indien wenselijk kunnen wij dit voor u doen. Hierbij moet ook goed rekening gehouden worden met de haaksheid van de muren, anders kan dit later grote kieren opleveren als hier niet naar gekeken wordt. Indien het makkelijker voor u is, kunt u ook een mal maken.

4. Keuzestress gehad, keukenblad bestellen

Heeft u alle mogelijkheden goed bekeken en bovenstaande keuzes gemaakt dan kan het blad besteld worden. Wij maken voor u nog een tekening van het aanrechtblad, waarbij wij vragen alle maten etc. goed te controleren, na akkoord op de tekening is het blad besteld. Belangrijk is ook de levertijd in acht te nemen.

5. Keukenblad plaatsen

Na het gehele voor traject is vandaag eindelijk de dag aangebroken dat het nieuwe keukenblad geplaatst wordt. Dit moet met precisie gebeuren en voorzichtigheid zodat het nieuwe blad niet beschadigd wordt. Zorg ervoor dat het blad goed waterpas ligt, zodra dit het geval is kunnen de randen worden afgekit en kunt u genieten van een nieuwe keuken!

Wij hopen dat je wat gehad hebt aan ons keukenblad vervangen tips en stappenplan. Zijn er nog vragen, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.