Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.
Search

Vanaf heden ook geselecteerde zaterdagen op afspraak geopend.

Search
rosso-lepanto

Materiaal in de spotlight: Rosso Lepanto

“Materiaal in de Spotlight” is onze blogserie waarin we je willen laten kennismaken met de diversiteit aan materialen die er zijn. Er is namelijk zoveel moois aan materialen, die lang niet allemaal bekend zijn. Vandaag hebben we een rode marmer in de kijker gezet namelijk: Rosso Lepanto.

Het materiaal wordt gewonnen in Turkije. In het verleden hebben we ook Silver River, Cortina en Lilac New York uit Turkije in de kijker gezet. Het land staat bekend om de mooie natuursteen en heeft meer dan 400 verschillende kleuren van uitstekende kwaliteit. De platen hebben een licht- en donkerrode basiskleur met witte aders en soms een stukje zwart.

Marmer wordt op verschillende plekken in het interieur toegepast. Rosso Lepanto is een warm materiaal dat uitstekend is als salontafel, eettafel, vloer of schouw. Een rode marmer geeft uw woning historische luxe. In de klassieke oudheid werden rode marmers toegepast in combinatie met wit marmer om gebouwen te verrijken. In latere periodes was rood populair in kerken, kathedralen en andere historische gebouwen. De steen kan rood kleuren doordat het uit een kalkhoudende omgeving komt of door een ijzer-oxiderende bacterie in de grond.

Bekijk ook:
Red Jasper Marmer | Red colinas graniet | Salome marmer

Ons team helpt u graag verder met het vinden van uw droommateriaal. Wij zijn fysiek bereikbaar in onze showroom, maar ook online kunnen wij u van dienst zijn. 

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven. Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we jou de optimale beleving kunnen geven.

Meer informatie